2010.12.13. 17:57

Úgy tűnik, hogy itt is beköszöntött a tél, vagyis inkább a karácsonyi láz. A forgalmasabb utcák és terek pazarul ki vannak díszítve égőkkel. Belőlem inkább az "érdekes", netán "szép" szót csikarja ki, mint azt, hogy "jaj de hangulatos!" (biztos a kék égők tehetnek róla) Mostanában sajnos nem jártam ilyen helyen. Viszont helyette elmentem megnézni, hogyan küzd a momiji az utolsó lehelletével, hogy este is elkápráztassa kivilágított színeivel a nagyközönséget.

Nagyon misztikus ez a kék köd. Biztos a piros-kék színharmónia természetes tökéletességét akarták ezzel kifejezésre juttatni. 

Talán nehezen kivehető, mert kissé sötét a kép, de elvileg öt embert ábrázol, akik nagy objektívekkel egyszerre fotózzák a kis kivilágított momiji fagallyat...

A fények most már egyre több helyen ba vannak izzítva Sánta Klausz jövetelére. Igen ám, de Japánban (általában, és tisztelet a kivételnek) a Karácsony arról szól, hogy a szerelmesek ajándékozzák meg egymást. Lehet, hogy ez a díszkivilágítás is pusztán a romantika kedvéért lenne?

Elképzelni sem tudom, hogy miként zajlik egy japán Karácsony, de egy biztos: nincs Karácsony torta nélkül. A legjobb cukrászdák között ilyenkor még nagyobb a versengés, hogy a kedves vásárló hol rendelje meg már most AZ ünnepi tortát. Az ünnepi torta voltaképpen csak annyiban különbözik a rendes tortától, hogy rá van rakva egy kis táblácska "Happy Merry Christmas" felirattal (lehet, hogy már túl snassz az angol jókívánság, mert már egyre több "Joyeux Noel" jókívánságot látni, persze az "e" fölött két kis ponttal, ami külön esztétikai élvezetet nyújthat), a gyümölcsök fenyőfa alakban vannak elrendezve...stb. Amúgy mindegyik egy kisebb művészi alkotás, mert ugye nagy a harc a vásárlók kegyeiért.

Ám ez a kedvencem: a nyugati és keleti kultúra csodálatos találkozása egy metróplakáton...

Feltehetjük magunkban a kérdést, hogy miért került a nyuszi egy gótikus templom üvegablakára emlékeztető felületre?! Nos, nagyon egyszerű a válasz: a kínai horoszkóp szerint jövőre a nyuszi éve lesz. Erre készíthet fel minket lelkileg, valamint felhívhatja a figyelmet arra is, hogy hiába itt minden nyugati ünnep, azért mi csak őrizzük meg a megszokott keleti kultúránkat.

Ma találtam rá erre a csodás obira (a kimonó "öve"), és bevallom őszintén, sokáig szóhoz sem jutottam...

A bejegyzés trackback címe:

https://bocipok.blog.hu/api/trackback/id/tr282513573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sangsahwa · http://sangsahwa.wordpress.com 2010.12.14. 11:03:05

Ez az Usagi Year nagyon tetszik, nagyon elborult ötlet XD
Képesek voltak egy darab ágat kivilágítani? Csodálatos, hogy ennyire odafigyelnek az őket körülvevő természetre. Itt az ember még azt sem veszi észre, amikor teljes virágban pompázik a szilva vagy a cseresznye, nemhogy egy faágat, amin még ott vannak az őszi levelek.
Hogy vagy Bogi? Jössz haza Karácsony tájékán?

Bocipók 2010.12.14. 15:38:12

@sangsahwa: Nagyon örülök, hogy ezt írtad! (a faágról):))
Nekem a nagy nyuszi alatti kis nyuszik kicsit zombisnak, vagy inkább múmia-nyusziknak tűnnek.
Igen!!! Hazamegyek Karácsonykor!!!!!
süti beállítások módosítása