Akkor most kedvezzünk egy kicsit azoknak, akik FŐZNI szeretnek.
Ma 豚の角煮(ぶたのかくに)buta no kakunyi-t készített a háziasszonyom. ("Szögletesen elkészített disznó")
Nagyon egyszerű elkészíteni: először is disznóhús kell hozzá (bocsi Fugi), de nem mindegy, hogy a hús melyik részét használjuk. Hasi szalonnával a legfinomabb (zsír-hús-zsír-hús-zsír). 1.: naagy kockákra vágjuk a húst és serpenyőben kb 5 percig sütjük. 2.: Megvárjuk, míg kihűl, majd utána vízbe rakjuk és puhára főzzük. (előny, ha valaki kuktában főzi, mert gyorsabban elkészül) 3.: Majd ezek után megpároljuk víz, szójaszósz és japán szake keverékében. Akinek nincs otthon szakéje éppen kéznél, az használhat Kólát is. Nem vicc!! Azzal is nagyon finom lesz, nem fog érződni a kóla íze. Majd mindezt főtt kínai kellel tálalhatjuk és természetesen rizst eszünk hozzá. Kicsit zsíros, de finom. Még nekem is ízlett a csupa zsír része is, pedig más esetben rá se tudnék nézni ilyen férfiételekre.
Vállalkozó kedvűeknek ajánlom azt a szendvicset, amit tegnap egy japán főzőmagazinban láttam. Mindössze kenyér, mogyoróvaj, 2 szelet sonka és karikára szeletelt banán kell hozzá. Ezt pontosan ilyen sorrendben kell egymásra helyezni, és sütőbe rakni, hogy épp hogy csak egy kicsit megsüljön. Aki netán kipróbálná, az megírhatná, hogy milyen.
Amit Japánban szeretek 2.: 100 yenes boltok. Élelmiszerektől kezdve kozmetikai cikkeken keresztül a háztartási eszközökön át minden pontosan 100 vagy 105 yenbe (200Ft)kerül. Ideális spórolni vágyóknak :))