Május elseje (médé japános kiejtéssel), a Golden Week második piros betűs napja, Japánban is a munka ünnepe.
Tegnap találkoztam régi jó munkatársaimmal, és persze ahogy illik, meghívtak vacsorázni is:)) Ott ettem ezeket a csodaságokat (természetesen elfelejtettem megkérdezni mindegyiknek a pontos nevét. Majd legközelebb:)). Persze mindegyik nagyon finom volt, de nekem leginkább a tálalás tetszett. Szerintem ebben a japánok igazán profik, és mondhatunk akármit, minden szinten a látszat az, amire az ember elsőre ad.
nyers halacskák reszelt tormával
Ezen annyira meglepődtem: (gondolom szójaszószos vízben) főtt újhagyma, isteni!!
Mochi-rajongóknak (rizspépből készült édesség, de sósan is fogyasztják):
elsőként mocsiba göngyölt fagyi
majd a mocsi egy másik fajtája, puding-szerűséggel (de lehet, hogy édesített tofu volt)
végül édesbab ágyon mocsigolyók és a közepén fagyi... nyami!!