Ó, ha én gazdag volnék... jadadidadida daaam, éjjel-nappal mochi-t eeennék, ikebana és főző tanfolyamra járnék... haj!

 Lelkes külföldi cserediákok és az ikebana nagy találkozása...

Mint ahogy japánban minden művészetnek, az ikebanának is sok fajtája van. Amivel mi itt kísérleteztünk, azt 1931-ben hozták létre, de gyökerei a Muromachi korig (1333-1568) nyúlnak vissza. Az alapítóját egy japán kert, jobban mondva annak kőelrendezése ihlette meg. A kert Sesshuu (雪舟)nevét viseli, ezért ezt az ikebana irányzatot is "Sesshuu ikebaná"-nak hívják. A múzsa-kert:

Ez az ikebana iskola az egyéniséget tartja a legfőbb értéknek: az ember, a virág és a hely/környezet egyéniségét. A cél az, hogy ezen három dolog egyedi értékeit elő tudjuk hozni, mert akkor fogunk tudni szemet gyönyörködtető művet létrehozni.

Igyekeztem én is beleadni minden családtagomat... meg is lettem dicsérve.

 

http://www5f.biglobe.ne.jp/~kenfujie/joueiji.htm

A bejegyzés trackback címe:

https://bocipok.blog.hu/api/trackback/id/tr72007242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kertek virága 2010.06.01. 18:13:34

Hú, Bogikám! Elsőre ilyen klasszat, ez igazán nem rossz. Különösen tetszik a kihajló ág. Talán egy kicsit egyensúlyát veszítette a tálhoz képest a történet, de ez csak a család bűne lehet, akiket beleálmodtál, mert erősen fej-nehéz társaság!
süti beállítások módosítása