Kamakura kori költő költeméye

 2010.05.04. 19:07

Egyetemi tudományos kutatásaim során, olyan sokszor hallottam ezt a csodás alliterációt, hogy gondoltam, ha már itt vagyok Japánban, megnézem, hogy milyen tenger partján termett ez a történelmi városka.

Kamakura volt Japán központja a Kamakura korszakban (1185-1333) (micsoda véletlen egybeesés:)) itt alakult meg az első sógunátus (az elsó sógun Minamoto no Yoritomo volt) A buddhizmus is ekkor vált nagyon népszerűvé (lásd pl.: zen buddhizmus),így nem csoda, hogy itt található az ország egyik legnagyobb Buddha szobra. (A másik Nara-ban van) Vonttal Tokióból körülbelül másfél óra az út. Hála a barátaimnak és a kocsijuknak, nekem nem tartott olyan sokáig.

Ez a majdnem jól sikerült kép kategóriába tartozik.

Kamakura tengerpartja...

Amúgy, ha csak úgy ledobtak volna a partra (persze ejtőernyővel), és nem mondták volna meg, hogy melyik országban vagyok, akkor biztos, hogy Bulgáriára vagy Franciaországra tippeltem volna.

A japán tengerpartok sajnos nem éppen a tisztaságukról híresek...

 

A barátaimmal ezután Yokohamába mentünk. Egy óriási bevásárlóközpontba csöppentünk, ahol két dolgon akadt meg a szemem (méretüknél fogva nehezen kerülhették volna el a figyelmemet :))

Két kérdés merült fel bennem: 1. Miért pont Snoopy, és miért ekkora? 2. Miért írnak ki egy óriási falfelületre kivilágított betűkkel egy Schiller idézetet, ráadásul németül?

Csak hogy még a Golden Week-nél maradjunk, ma ünneplik a Zöld Napot Japánban. Vagyis ezen a napon a japánok (elvileg)hálát adnak a természetért, és főleg a tengerért, hogy ilyen sok bőséggel és jósággal adományozza meg őket évről évre.

Épp tengertáncot lejtek a tenger tiszteletére...  (Csodálom, hogy a kezem nem mosódott el a képen :))

A bejegyzés trackback címe:

https://bocipok.blog.hu/api/trackback/id/tr211974680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anitakelemen 2010.05.05. 14:21:29

Sosem jutott volna eszembe, hogy Bulgáriát és Franciaországot egy lapon említsem:)bár tény, hogy jó rég jártam mind2 helyen.A barátok még a gyárból vannak, vagy az egyetemen szerezted őket?puszi

Bocipók 2010.05.05. 15:25:16

@anitakelemen: És nem a Snoopy? :) Helyesbítek: amíg a tengerparta értünk, addig olyan volt, mint Franciaország, ám amikor már a tengerparton voltunk, akkor meg olyan bulgáriás volt. Ők még mindig a gyárból valók.
süti beállítások módosítása