Koto

 2010.05.23. 18:40

Gyönyörű egy hangszer. Ez is, mint sok hagyományos japán dolog, Kínából érkezett a szigetországba. (Lelkes csoporttársak, akikről első ránézésre nem tudnád megmondani, hogy japánok, kínaiak, koreaiak vagy thaiföldiek-e, várják, hogy kipróbálhassák a koto-t.)

13 húrja van, a fehér műanyagok pedig a húrok alatt, amik a hangmagasság szabályozására valók, eredetileg elefántcsontból készültek, a húrok pedig selyemből. Komoly fellépésekhez ilyet használnak. 

Ezen a darabon, ami a fényképen szerepel, minden műanyag (persze a fát kivéve), csupán gyakorlásra használják, értéke kb 600 ezer Ft.

A koto-kotta... (:))

Egy igazi koto művész veszett el bennem... de nagyon:))

https://www.youtube.com/watch?v=7_T-XBT-Btw

A híres dal a cseresznyevirágokról, amit minden jóravaló japán ismer (Ezt próbáltam elpötyögni az előző videón)

https://www.youtube.com/watch?v=dHkb6Lq36Sc

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bocipok.blog.hu/api/trackback/id/tr22025723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fugie 2010.05.26. 14:00:34

hihi, menni fog ez! mar az is nagy szo, h erted azt a sok kis vonalat es kort, ami azon a papiron szerepel :D:D:D

sangsahwa · http://sangsahwa.wordpress.com 2010.06.13. 12:27:34

Nagyon jó! :D A koto az egyik kedvenc hangszerem, nagyon gyönyörű hangja van. Egyszer én is kipróbálnám. Venni biztosan nem veszek, ezt most már tudom :(
süti beállítások módosítása